Boende

Vi erbjuder allt från egen stuga med kök, till rum i gemensamt hus samt B&B.Från 500kr/dygn-1050kr/dygn. Finns även möjlighet att boka vecko och månadsvis i vissa boenden.

Om vår plats

På kartor från 1750-talet fanns markerat en såg med vattenhjul i Grönån tillhörande Drottninggärdet i Hålanda församling. Ursprungligen har det legat två kvarnar där. En för gästgiveriet i Verle, och en för Verle bys bönder. Del av fundament och kvarnstenar finns kvar i fallet väster om sågen. Redan1766 tingfördes vid Ale häradsrätt en brandsyn på denna såg. Förmodligen är det den såg, som blev ny- eller ombyggd år 1895 och då under ett 10-tal år drevs med överfalls- vattenhjul.

Grönån är ett vattendrag som rinner från Holmevattnet, vidare till kvarnen i Mauritzberg, stannar upp lite i Sågdammen här i Mosebacke och gav då ”Smen” tillgång till vatten, ån fortsätter ned till sågen i Drottninggärdet, och ner genom Hålandabygden och har sitt utlopp i närheten av gården Hamnen i Skepplanda. Då har ån ifråga nått Göta Älv.

2 km från husknuten följer pilgrimsleden, en fantastisk sträcka i naturen med historiens vindslag i varje steg. Man följer denna markören som är utplacerad längs sträckan. Man kan då välja sin egen längd på sträckan.